/ Allmänt /

DIY: Gör ditt egna kuddfodral

 
Igår var jag väldigt rastlös och då fick ja den smarta iden att göra någonting till Ronja som vi firade idag på brunchen. Rotade igenom mammas syböcker/kokböcker och hittade denna ↑, bläddrade igenom och hittade en ennkel beskrivning på ett örngot. Så fram med symaskinen! Tycket även det vore lite roligt om jag kunde trycka något personlig på kudden. Jaa och 5 timmar efter det var jag klar? Är ni sugan på hur jag gjorde!? Vilken tur ni har för jag tänkte berätta hur jag gjorde!
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Innan du börjar är det bra att du ser till att du har allt som du behöver hemma, detta änvända jag↓
Skärbräda,Penslar,Maskeringstejp,Svampar(dessa är inte nödvändiga), Linjal, Mattkniv, Sax och Textilfärg.
Steg 1: Börja med att sy ett örngott, eller om du inte orkar göra det rota fram något gammalt örngott hemma. Det går självklart lika bra att köpa en örngott, ett vitt örngott kostar inte mer än 19 kr på Ikea.
Steg 2: Nu till den roliga delen! Att trycka något på din kudde, detta är ganska pilligt, så man får ha lite tålamod.
Börja med at skriva ut vad du vill att det ska stå på din kudde, jag valde mellan "dröm sött" och "här sover en prinsessa". Desto längre mening/ord du väljer desto svårare är det. Tänk också på att välja en text som är ganska bred, desto bredare texten är desto lättare. Du kan självklat skippa att skriva något och bara trycka något, använd din fantasi!
Steg 3: Börja med att använda mattkniven för att skära utt bokstäverna. Jag köpte mina mattkvnivar för 19 kr på Rusta så det måste inte vara några profsiga grejer. Kronan som ni ser på bilden klippte jag ut då jag tycket det var lättare. Använd en skärbräda under så att du inte förstör bordet.
Steg 4:Nu till det roliga, trycka! Lägg en skärbräda mellan framsidan och baksida på ditt kundfodral. Det är bra om det inte är någon jättefin skärbräda för det kommer att färga av sig på skärbrädan som ligger imellan. Lägg ut dina mallar och mätt ut så att de ligger jämt.
Steg 5: Häll ut din textil färg på ett papper och börja dutta i bokstäverna! Låt det torka en stund och sedan kan du försiktigt dra bort pappret som du använt som mall.Dutta även iaf något saknas tex. prikarna över Ä:et.
Jag valde att trycka både en text och en krona↓
Steg 6: Ta ut skärbrädan som du haft i mellan och taaa daaa! Ett helt personligt kuddfodral som du antigen kan behålla själv eller ge bort till en kompis! Ronja blev superglad för sitt, här är det färdiga resultatet↓
Hoppas du blir sugen på att göra ett du med!